Guláš z vepříka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 hrneček vývar 3 lžíce sádlo 3 ks rajče 2 lžíce kečup 6-8 ks žampiony 2 ks červená paprika sójová omáčka 0.5 kg vepřová plec 2 ks jarní cibulka mletá sladká paprika mletý černý pepř mletá pálivá paprika podle potřeby hladká mouka na ozdobu strouhaný křen
Postup Guláš z vepříka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko nakrájíme na nudličky, okořeníme pepřem,paprikou i pálivou
osolíme, promícháme s prolisovaným česnekem a zakápneme sójovou omáčkou. Základ guláše necháme aspoň dvě hodiny odležet.
V kastrolu rozehřejeme sádlo. Vsypeme maso a zvolna ho opečeme. Přidáme na kolečka nakrájené cibulky, očištěnou a na kostičky pokrájenou papriku, na plátky pokrájené očištěné žampiony a oloupaná kolečka rajčat. Přidáme kečup, zalijeme vývarem a doměkka dusíme. Podle potřeby mírně zaprášíme moukou a podle chuti osolíme. Guláš z vepříka necháme ještě krátce povařit a můžeme podávat.
Guláš z vepříka rozdělíme na talíře a při podávání sypeme strouhaným křenem. Guláš z vepříka podáváme s čerstvým chlebem.