Guláš z vepříka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 hrneček vývar
3 lžíce sádlo
3 ks rajče
2 lžíce kečup
6-8 ks žampiony
2 ks červená paprika
sójová omáčka
0.5 kg vepřová plec
2 ks jarní cibulka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
hladká mouka
na ozdobu
strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko nakrájíme na nudličky, okořeníme pepřem,paprikou i pálivou

  2. osolíme, promícháme s prolisovaným česnekem a zakápneme sójovou omáčkou. Základ guláše necháme aspoň dvě hodiny odležet.

  3. V kastrolu rozehřejeme sádlo. Vsypeme maso a zvolna ho opečeme. Přidáme na kolečka nakrájené cibulky, očištěnou a na kostičky pokrájenou papriku, na plátky pokrájené očištěné žampiony a oloupaná kolečka rajčat. Přidáme kečup, zalijeme vývarem a doměkka dusíme. Podle potřeby mírně zaprášíme moukou a podle chuti osolíme. Guláš z vepříka necháme ještě krátce povařit a můžeme podávat.

  4. Guláš z vepříka rozdělíme na talíře a při podávání sypeme strouhaným křenem. Guláš z vepříka podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!