Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce ocet
2 svazečky bazalka
800 g tuňák
5 lžic olivový olej
1 ks bio citron
podle chuti
mletý pepř
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Každý plátek tuňáka bychom měli rozdělit na 200 g.

  2. Lístečky bazalky umyjeme a osušíme. Česnekové stroužky nakrájíme na půlky. Citron nastrouháme (jen žlutý povrch) a šťávu vymačkáme. Společně vše s olivovým olejem a octem promixujeme.

  3. Umyté a osušené tuňákové plátky posypeme hrubou solí, pepřem a potřeme bazalkovou směsí. Necháme marinovat přikryté na 30 minut v lednici.

  4. Po půl hodince tuňákové steaky ogrilujeme na grilu či grilovací pánvi z obou stran do křupava.

  5. Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky podáváme jako hlavní chod se salátem, který jsme dochutili citronem, olivovým olejem, solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!