Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce ocet 2 svazečky bazalka 800 g tuňák 5 lžic olivový olej 1 ks bio citron podle chuti mletý pepř hrubá sůl
Postup Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky recept
Postup přípravy receptu
-
Každý plátek tuňáka bychom měli rozdělit na 200 g.
Lístečky bazalky umyjeme a osušíme. Česnekové stroužky nakrájíme na půlky. Citron nastrouháme (jen žlutý povrch) a šťávu vymačkáme. Společně vše s olivovým olejem a octem promixujeme.
Umyté a osušené tuňákové plátky posypeme hrubou solí, pepřem a potřeme bazalkovou směsí. Necháme marinovat přikryté na 30 minut v lednici.
Po půl hodince tuňákové steaky ogrilujeme na grilu či grilovací pánvi z obou stran do křupava.
Grilovaný tuňákový steak s vůní bazalky podáváme jako hlavní chod se salátem, který jsme dochutili citronem, olivovým olejem, solí a pepřem.