Grilovaný platýs po Javánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks platýs marináda 3 stroužky česnek 1 lžíce voda 1 lžíce sójová omáčka na ozdobu 1 lžička máslo 5 ks chilli paprička 1 lžíce sójová omačka podle chuti citronová šťáva
Postup Grilovaný platýs po Javánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Rozetřeme česnek a smícháme ho se lžící vody a lžící sójové omáčky. Rybu očistíme, potřeme připravenou česnekovou pastou a alespoň hodinu marinujeme. Zatím si nasekáme chilli papričky najemno a rozpustíme máslo.
Potom platýse grilujeme při velmi mírné teplotě a potíráme zbylou pastou.
Když je ryba měkká, přelijeme ji rozpuštěným máslem, posypeme chilli papričkami, polijeme zbylou sójovou omáčkou a zakapeme citronem.
Grilovaného platýse po Javánsku podáváme s brambory.