Grilovaný platýs po Javánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks platýs
marináda
3 stroužky česnek
1 lžíce voda
1 lžíce sójová omáčka
na ozdobu
1 lžička máslo
5 ks chilli paprička
1 lžíce sójová omačka
podle chuti
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Rozetřeme česnek a smícháme ho se lžící vody a lžící sójové omáčky. Rybu očistíme, potřeme připravenou česnekovou pastou a alespoň hodinu marinujeme. Zatím si nasekáme chilli papričky najemno a rozpustíme máslo.

  2. Potom platýse grilujeme při velmi mírné teplotě a potíráme zbylou pastou.

  3. Když je ryba měkká, přelijeme ji rozpuštěným máslem, posypeme chilli papričkami, polijeme zbylou sójovou omáčkou a zakapeme citronem.

  4. Grilovaného platýse po Javánsku podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!