Grilovaný lilek s fazolkami a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks lilek
150 g koktejlová rajčata
250 g zelené fazolky
50 g papriková mini klobáska
podle chuti
sůl
feferonka
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě. Klobásky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilek nakrájíme na podélné plátky a osolíme je. Tak se nám lilek vypotí a tekutinu po chvíli vysušíme ubrouskem.

  2. Na alobal klademe plátky lilku, které jsme potřeli olejem, osolili a opepřili. Plátky lilku prokládáme fazolkami, koktejlovými rajčátky, feferonkou (lze vynechat), nakrájenými klobáskami a bazalkou.

  3. Lilek se zeleninou a klobáskami zabalíme do alobalu a pečeme na grilu asi 15 minut.

  4. Grilovaný lilek s fazolkami a rajčaty podáváme s chlebem nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!