Grilovaný lilek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky lilek
zálivka
8 lžic olej
1 špetka sůl
0.5 ks citron
1 špetka oregáno
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na šikmé plátky. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Do mísy přilijeme olej, po lžičkách (asi 4) přidáváme citronovou šťávu, vyšleháme metličkou, osolíme, okořeníme a přidáme přelisovaný česnek.

  3. Lilky potřeme po obou stranách olejovou směsí.

  4. Po natření vložíme lilky na mřížku grilu a grilujeme při středním teple, až změknou (asi 25 minut). Při grilování potíráme lilky olejovou směsí.

  5. Podaváme s americkými bramborami a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!