Grilovaný ananas s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks ananas
na ozdobu
jahody
marináda
1 sklenka med
50 ml jahodový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Ananas nakrájíme na plátky, můžeme použít i plátky z konzervy. Dále si připravíme med, do kterého nalijeme asi 50 ml jahodového sirupu a touto směsí ananasové plátky potřeme. Necháme uležet asi hodinu a občas otočíme, protože ananas pustí hodně šťávy.

  2. Marinovaný ananas poté po obou stranách opékáme na grilu asi 5 - 10 minut, mírně.

  3. Grilovaný ananas na závěr ozdobíme trochou pokrájených čerstvých jahod. Je to vynikající příloha ke grilovanému masu a můžeme ji připravovat současně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!