Grilované vepřové řízky se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks paprika
2 ks cibule
4 ks rajče
1 ks lilek
bobkový list
pepř
2 lžíce sekaná petrželka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
4 lžíce pochoutková hořčice
8 plátků vepřové maso (po 80g)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. Stranou si odložíme 20 g cibule. Cibuli smícháme s česnekem a půlkou rozdrceného bobkového listu. Ochutíme citronovou šťávou, kořením a doplníme o lžíci oleje. Tímto jsme si připravili marinádu.

  2. Zbylou cibuli smícháme s hořčicí.

  3. Marinádou maso potřeme a marinujeme asi 1 hodinu při pokojové teplotě.

  4. Lilek nakrájíme na kostky, promícháme s 1/2 lžičkou soli. Omyté papriky nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semena, rajčata rozpůlíme. Lilek osušíme a opečeme do zesklovatění na lžíci oleje, papriky na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.

  5. Hořčici a zeleninu připravíme k podávání. Z masa seškrábneme marinádu a pomažeme jí půlky rajčat. Povrch posypeme petrželkou. Maso osušíme a grilujeme s rajčaty. Vepřové řízky se zeleninou grilujeme asi 3 - 4 minuty zhruba 6 - 7 cm od zdroje tepla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!