Grilované hovězí na špejli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 stroužek česnek
6 lžic rum
1 ks žloutek
1 snítka rozmarýn
1 ks chilli paprička
2 lžíce olivový olej
600 g mleté hovězí maso
1 lžička rajský protlak
4 plátky toastový chléb
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chilli papričku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nastrouháme. Lístky rozmarýnu nasekáme nadrobno. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

  2. Kostičky toastového chleba zvlhčíme rumem, přidáme mleté maso, nastrouhaný česnek, žloutek, nasekané lístky rozmarýnu, rajský protlak, nakrájenou chilli papričku, osolíme, opepříme a promícháme.

  3. Ze směsi utvoříme vlhkýma rukama 8 šišek a každou napíchneme na jednu špejli, kterou jsme předem namočili ve vodě. Mokrou rukou maso vytvarujeme do úhledného podlouhlého tvaru.

  4. Hovězí špízy potřeme olejem a opečeme na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova. Celkem pečeme asi 15 minut.

  5. Grilované hovězí na špejli podáváme s okurkovým dipem nebo salátem tzatziki.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!