Grilovaná zelenina se sýrem bocconcini recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
2 ks lilek
2 lžíce ocet balzamico
0.3 šálku olivový olej
1 ks červená kapie
podle chuti
bazalka
mletý pepř
mořská sůl
sýr bocconcini

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Lilek nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Papriku rozčtvrtíme. Rajčata nakrájíme na 1 cm silné plátky.

  2. Rozpálíme plotnu grilu a lehce potřeme olejem. Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme je 2 - 3 minuty z každé strany. Kapii vložíme pod gril a opékáme, dokud slupka nezčerná. Poté ji nakrájíme na tenké proužky. Plátky rajčat potřeme olejem, opepříme, položíme na lehce vymaštěný plech a pozvolna pečeme asi 20 - 30 minut v troubě předehřáté na 150 °C.

  3. Na servírovací tác položíme vždy 2 plátky lilku, na ně 3 proužky kapie, 3 kolečka rajčete, 3 plátky sýra bocconcini nebo mozzarelly a další 2 proužky kapie. Grilovanou zeleninu ozdobíme lístky bazalky.

  4. Na dresink smícháme olej s octem a nakapeme na jednotlivé porce. Těsně před podáváním dostatečně osolíme a opepříme.

  5. Grilovanou zeleninu se sýrem bocconcini podáváme s křupavým italským chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!