Grilovaná volská oka se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
60 g anglická slanina
20 g olej na smažení
na ozdobu
pažitka
na potření
kečup
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si z alobalu vystřihneme čtyři oválné fólie a upravíme je do tvaru pánviček. Plátky anglické slaniny nařízneme jako hřebínky.

  2. Na každý alobal dáme trochu oleje a vyklepeme dvě vejce, osolíme a okořeníme. Plátky anglické slaniny poklademe na rozehřátý rošt i s vejci a grilujeme tak dlouho, až bílky se srazí a žloutky zůstanou měkké.

  3. Hotová grilovaná oka přeložíme na teplé talíře, pokapeme kečupem. Na každé vejce položíme hřebínek osmažené slaniny a posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.

  4. Grilovaná volská oka se slaninou podáváme s banketkou nebo jiným slaným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!