Osvěžující ovocný dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 lžic olej
10 ks vejce
250 g máslo
350 ml mléko
400 g cukr krupice
želatina
3 lžíce moučkový cukr
moučkový cukr
400 g hladká mouka
500 ml smetana ke šlehání
1 balíček mandlové lupínky
1 balíček vanilkový pudink
2 ks jahodový kompot
250 g polotučný tvaroh
čerstvé nebo kompotované ovoce
400 ml ovocný jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si dva korpusy. Na větší je potřeba 6 vajec a menší je ze 4 vajec

  2. Na jedno vejce potřebujeme 40 g cukru, 40 gramů hladké mouky a 1 lžíci oleje. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Poté do nich zašleháme cukr a vmícháme žloutky. Nakonec přidáme olej a mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C. Jestli je korpus hotový poznáme podle špejle, kterou do něj zapíchneme. Když se těsto nelepí, je hotové

  3. Krém č.1: 500 ml šlehačky vyšleháme a poté k ní přidáme 400 ml jogurtu. Dosladíme moučkovým cukrem

  4. Krém č.2: Uvaříme si pudink a přikryjeme ho fólií, aby se neudělal škraloup a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a pak postupně vmícháváme pudink. Nakonec zašleháme tvaroh

  5. Upečené vychladnuté korpusy 1-2x prokrojíme, polijeme šťávou z jahodového kompotu, namažeme krémem č.1 a poklademe jahodami. Celý dort potřeme krémem č.2, obložíme různým ovocem, posypeme mandlovými lupínky a polijeme želatinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!