Grilovaná krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 plátky vepřová krkovice
1 hrst sušený rozmarýn
1 hrst sušená šalvěj
podle chuti
sůl
drcený pepř
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky z krkovičky naklepeme, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným pepřem, podrceným sušeným rozmarýnem a šalvějí. Vše zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu několik hodin (nejlépe do druhého dne) rozležet.

  2. Maso opečeme na grilu nebo na pánvi na olivovém oleji z obou stran doměkka.

  3. Ke grilované krkovičce podáváme brambory připravené na jakýkoliv způsob. Pečené v alobalu, smažené, s kořením nebo jen vařené s pažitkou. Můžeme ji podávat i s pečivem a různými studenými omáčkami, kečupem či hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!