Grilovaná hovězí žebra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

voda
1 ks badyán
2 listy bobkový list
grilovací koření
10 kuliček celý černý pepř
1 kg hovězí žebro
10 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebra, nejlépe masitá, dáme do hrnce s čistou vodou. Přidáme koření, sůl a žebra uvaříme téměř doměkka. Uvařená žebra vyjmeme a necháme vychladnout

  2. Pak hovězí žebra posypeme grilovacím nebo jiným kořením, přelijeme olejem a necháme do druhého dne odpočinout a marinovat. Druhý den žebra vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a grilujeme je dozlatova

  3. Grilovaná hovězí žebra podáváme s hořčicí, křenem a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!