Gratinované vepřové řízky s kečupem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
4 lžíce kečup
200 g sýr
3 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
4 plátky vepřový řízek (kýta)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky naklepeme, po okraji nařízneme, osolíme, poprášíme moukou a mletou papriku. Sýr si nastrouháme. Máslo rozehřejeme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a řízky z obou stran dobře orestujeme. Troubu rozehřejeme na maximum nebo použijeme gril.

  3. Pak je ihned přeložíme do pekáčku nebo gratinky, potřeme kečupem, posypeme sýrem a mletou paprikou. Nakonec je přelijeme máslem.

  4. Gratinku vložíme pod rozehřátý gril a zapečeme, až se sýr roztaví a na povrchu zrůžoví.

  5. Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!