Gratinované vepřové řízky s kečupem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 4 lžíce kečup 200 g sýr 3 lžíce hladká mouka mletá sladká paprika 4 plátky vepřový řízek (kýta)
Postup Gratinované vepřové řízky s kečupem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky naklepeme, po okraji nařízneme, osolíme, poprášíme moukou a mletou papriku. Sýr si nastrouháme. Máslo rozehřejeme.
V pánvi rozehřejeme olej a řízky z obou stran dobře orestujeme. Troubu rozehřejeme na maximum nebo použijeme gril.
Pak je ihned přeložíme do pekáčku nebo gratinky, potřeme kečupem, posypeme sýrem a mletou paprikou. Nakonec je přelijeme máslem.
Gratinku vložíme pod rozehřátý gril a zapečeme, až se sýr roztaví a na povrchu zrůžoví.
Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky.