Gnocchi se sýrovo-špenátovou omáčkou a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
rajče
jarní cibulka
mletý černý pepř
sušená rajčata v oleji
omáčka
1 ks cibule
500 g špenát
500 g kuřecí maso
2-3 ks tavený sýr
0 l smetana na vaření
podle potřeby
olivový olej
na ozdobu
čerstvá bazalka
příloha
500 g gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s vroucí vodou, kapkou olivového oleje a špetkou soli přidáme gnocchi. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji a potom přidáme nakrájené kuřecí maso. Podle chuti osolíme a opepříme, taktéž můžeme přidat oregano nebo provensálské koření. Když je maso osmažené do hněda, přidáme smetanu na vaření a chvilku na mírném ohni mícháme. Přikryjeme a necháme asi 15 minut vařit.

  3. Poté přidáme 2 - 3 trojúhelníčky taveného sýra. Spolu s ním (nebo místo něj) můžeme přidat jakýkoliv plátkový či strouhaný sýr. Osobně mám nejradši klasické smetanové sýry. Jako poslední přidáme špenát, nejlépe celý. Může být i pyré, ale mražené válečky jsou lepší. Do omáčky můžeme také přidat sušená nebo čerstvá rajčata a případně jarní cibulku.

  4. Gnocchi se sýrovo-špenátovou omáčkou a kuřecím masem můžeme podávat ozdobené pár lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!