Gnocchi se sýrovo-špenátovou omáčkou a kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl rajče jarní cibulka mletý černý pepř sušená rajčata v oleji omáčka 1 ks cibule 500 g špenát 500 g kuřecí maso 2-3 ks tavený sýr 0 l smetana na vaření podle potřeby olivový olej na ozdobu čerstvá bazalka příloha 500 g gnocchi
Postup Gnocchi se sýrovo-špenátovou omáčkou a kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce s vroucí vodou, kapkou olivového oleje a špetkou soli přidáme gnocchi. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
Nakrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji a potom přidáme nakrájené kuřecí maso. Podle chuti osolíme a opepříme, taktéž můžeme přidat oregano nebo provensálské koření. Když je maso osmažené do hněda, přidáme smetanu na vaření a chvilku na mírném ohni mícháme. Přikryjeme a necháme asi 15 minut vařit.
Poté přidáme 2 - 3 trojúhelníčky taveného sýra. Spolu s ním (nebo místo něj) můžeme přidat jakýkoliv plátkový či strouhaný sýr. Osobně mám nejradši klasické smetanové sýry. Jako poslední přidáme špenát, nejlépe celý. Může být i pyré, ale mražené válečky jsou lepší. Do omáčky můžeme také přidat sušená nebo čerstvá rajčata a případně jarní cibulku.
Gnocchi se sýrovo-špenátovou omáčkou a kuřecím masem můžeme podávat ozdobené pár lístky čerstvé bazalky.