Gnocchi se špenátovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
sůl
1 ks vejce
100 g máslo
100 ml mléko
400 ml smetana
1 lžíce hladká mouka
olej na smažení
500 g kuřecí maso
mletý černý pepř
200 g čerstvý špenát
1 špetka papriková vegeta
2 balíčky gnocchi
2 ks tavený sýr (trojúhelníček)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Špenátové listy důkladně propláchneme a nasekáme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hladkou mouku rozkvedláme v mléce tak, aby nezůstaly žmolky. Do mléka ještě přidáme vejce a znovu poctivě rozkvedláme

  2. Máslo rozpustíme na hlubší pánvi a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Přidáme nasekaný špenát a smažíme do uvadnutí špenátu. Ke špenátu nalijeme smetanu, vhodíme trojúhelníčky taveného sýru a za stálého míchání prohříváme, až sýr se ve smetaně rozpustí. Pak přilijeme i mléko s rozkvedlaným vajíčkem a moukou, osolíme, opepříme a špenátovou omáčku povaříme do zhoustnutí

  3. Během přípravy omáčky si můžeme připravit i maso. Kuřecí maso omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Ty osmažíme dorůžova na rozpáleném oleji, osolíme a trochu ochutíme Vegetou

  4. Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme je 2 - 3 minuty po vynoření na hladinu vody

  5. Uvařené gnocchi scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme usmaženým kuřecím masem a přelijeme špenátovou omáčkou. Gnocchi se špenátovou omáčkou chutnají opravdu výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!