Gnocchi se špenátem a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

35 ml olivový olej
2 lžičky koření na gyros
1 kg mražené gnocchi
3 ks kuřecí řízek nebo sójové maso
podle chuti
sůl
podle potřeby
vejce
sójová omáčka
omáčka
100 g máslo
650 ml mléko
150 g špenát
40 g niva
50 g parmazán
100 g hladká mouka
0.5 lžičky muškátový oříšek
1 kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené gnocchi vložíme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou. Ihned scedíme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a hrnec překryjeme alobalem, aby noky došly.

  2. Do kastrůlku dáme máslo a jakmile se rozteče, zasypeme je moukou a chvíli mícháme (asi 2 minuty). Poté do jíšky velmi pomalu lijeme mléko (asi po 100 ml) a pokaždé směs vyšleháme metličkou dohladka, aby nevznikly hrudky. Do vznikající omáčky přilijeme smetanu, nastrouháme muškátový oříšek a podle chuti osolíme. Za stálého míchání čekáme, než nám začne omáčka vřít, poté do ní přidáme nastrouhaný parmazán, nivu a špenát (nejlépe listový, popř. zmrazený sekaný - nedoporučuji mletý).

  3. Než se nám v omáčce uvaří špenát, do dalšího hrnce nalijeme olivový olej a jakmile se pořádně rozpeče, dáme na něj smažit na kostičky nakrájené kuřecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili kořením na gyros. Pokud jste vegetariáni, ke gnocchi lze také podávat i sójové kostky, které jsme přes noc naložili v sójové omáčce a ve vajíčku.

  4. A už můžeme podávat. Do středu talíře poklademe gnocchi, na ně kuřecí kousky a polijeme smetanovou omáčkou se špenátem. Pokud jsme použili listový špenát, použijeme jej i na ozdobu, v jiném případě jednoduše gnocchi se špenátem a kuřecím masem posypeme trochou parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!