Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 plátků slanina
3 stroužky česnek
1 ks cibule
2 kelímky smetana
1 balíček špenát
350 g kuřecí maso
1 balíček gnocchi
podle chuti
sůl
100 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.

  2. Uvaříme gnocchi podle návodu na obalu. Mezitím si na pánvi s trochou oleje (používám jedině olivový olej) osmahneme kuřecí maso. Když maso změkne, vyndáme ho z pánve a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou a potom opět přidáme kuřecí maso.

  3. V malém hrnci nebo na pánvi si uvaříme špenát. Nejlepší je špenát listový. Když je špenát uvařený, vylijeme vodu, přidáme smetanu, česnek a necháme chvíli probublat.

  4. Po asi 2 minutách přidáme špenát se smetanou na pánev s kuřecím masem, přidáme gnocchi, osolíme a zamícháme.

  5. Kdo má rád, může gnocchi posypat strouhaným parmazánem, ale není to nutnost.

  6. Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a slaninou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!