Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2-3 lžíce olej
1 ks mozzarella
500 g kuřecí maso
400 g listový špenát
4-7 lístků čerstvá bazalka
500 g gnocchi
podle chuti
sůl
koření
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém, řepkovém, nebo slunečnicovém oleji. Poté očistíme, okořeníme a nakrájíme kuřecí maso, které přidáme spolu s cibulí na pánev (doporučuji pánev wok).

  2. Mezitím si dáme vařit vodu na noky do hlubšího hrnce (cca 2 - 3 l). Po dosáhnutí bodu varu vodu osolíme (cca 4 lžíce), promícháme a vaříme, dokud gnocchi nebudou plavat na hladinu.

  3. Do menšího hrnce dáme stroužek česneku na vyvaření pro chuť a špenát (doporučuji listový nasekaný).

  4. Poté nakrájíme mozzarellu na drobné kousky. Ke kuřecímu masu přidáme špenát, mozzarellu, zalijeme smetanou a přihodíme několik lístků bazalky. Smetana je pro neutralizaci pH špenátu, dá se použít i vejce.

  5. Nakonec přidáme uvařené noky a pořádně promícháme, dokud se mozzarella neroztaví. Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem posypeme parmazánem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!