Gnocchi s kuřecím masem a žampiony na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
0 kostek máslo
2 ks cibule
1 lžíce koření
1 balíček žampiony
0 ks okurka
0 l bílé víno
2 ks kuřecí prsa
2 balíčky bramborové gnocchi
1 kelímek smetana 31%
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme kořením, které máme rádi (pepř a další druhy), zalijeme trochou oleje a necháme cca 10 minut odležet.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemná kolečka a podusíme na třetině másla. Jakmile cibule zesklovatí, vložíme do pánve maso, orestujeme a jakmile se maso zatáhne po obou stranách, vložíme očištěné a nakrájené žampiony. Společně cca 5 minut restujeme, zalijeme bílým vínem a provaříme. Mezitím můžeme dochutit tak, aby všechny ingredience byly chutné, víceméně víno bude v tomto případě vonět nejvíce.

  3. Po 10 minutách dušení zalijeme 31 % smetanou a zavaříme. Nakonec podle chuti ještě dochutíme solí, případně vínem. Tento pokrm nezahušťujeme, pouze necháme vyvařit vodu. Nakonec můžeme přidat balenou gorgonzolu dolce, která zostří tento pokrm k dokonalosti. Můžeme posypat i parmazánem.

  4. Gnocchi si připravíme podle návodu.

  5. Gnocchi s kuřecím masem a žampiony na víně je rychlým a chutným pokrmem, příjemně zasytí a okurka omáčce dodá úplně jinou chuť.

  6. Recept je na 4 porce, takže ingredience nekupuji na váhu, ale na balení, je to praktické a jednoduché na zapamatování. Vycházel jsem z některých doposud uveřejněných receptů a trošku to vylepšil, nicméně okurka je v pokrmu jako doplněk, která tomuto jídlu dala jiný rozměr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!