Galbani brambory s pokličkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 ks brambory 1 svazeček rozmarýn 1 ks rajče 250 g brokolice 4 ks ředkvička 200 g mozzarella 50 g parmazán 5 cl olivový olej 1 kopeček bazalkové pesto 1 špetka bylinková sůl
Postup Galbani brambory s pokličkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme. Z brambor seřízneme vršek jako pokličku a vnitřek brambor vydlabeme. Pokličku z každé brambory odložíme
Uvaříme si brokolici rozdělenou na růžičky, nejlépe na pařáku. Mozzarellu nakrájenou na kostičky přidáme k nakrájené brokolici a promícháme. Přidáme špetku bylinkové soli. Směsí naplníme brambory, poté přidáme bramborovou pokličku. Galbani brambory s pokličkou pokapeme olivovým olejem, do pokličky zapíchneme snítku rozmarýny a dáme péct do pekáčku a do trouby, nebo můžeme použít remosku. Pečeme asi 30 minut. Těsně před dopečením posypeme parmazánem
Galbani brambory s pokličkou ihned podáváme. Dáváme 2 ks na talíř/porci a zdobíme nakrájenou ředkvičkou, rajčetem, ale můžeme použít i mandarinku, šlehačku. Záleží na chuti a stavu lednice a spíže. Galbani brambory s pokličkou lze jíst i studené.Třeba na druhý den. Přílohu lze obměňovat, stejně tak můžeme použít k naplnění ještě i jiný sýr, například nivu.