Galbani brambory s pokličkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 ks brambory
1 svazeček rozmarýn
1 ks rajče
250 g brokolice
4 ks ředkvička
200 g mozzarella
50 g parmazán
5 cl olivový olej
1 kopeček bazalkové pesto
1 špetka bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme. Z brambor seřízneme vršek jako pokličku a vnitřek brambor vydlabeme. Pokličku z každé brambory odložíme

  2. Uvaříme si brokolici rozdělenou na růžičky, nejlépe na pařáku. Mozzarellu nakrájenou na kostičky přidáme k nakrájené brokolici a promícháme. Přidáme špetku bylinkové soli. Směsí naplníme brambory, poté přidáme bramborovou pokličku. Galbani brambory s pokličkou pokapeme olivovým olejem, do pokličky zapíchneme snítku rozmarýny a dáme péct do pekáčku a do trouby, nebo můžeme použít remosku. Pečeme asi 30 minut. Těsně před dopečením posypeme parmazánem

  3. Galbani brambory s pokličkou ihned podáváme. Dáváme 2 ks na talíř/porci a zdobíme nakrájenou ředkvičkou, rajčetem, ale můžeme použít i mandarinku, šlehačku. Záleží na chuti a stavu lednice a spíže. Galbani brambory s pokličkou lze jíst i studené.Třeba na druhý den. Přílohu lze obměňovat, stejně tak můžeme použít k naplnění ještě i jiný sýr, například nivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!