Frittata s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1-2 stroužky česnek
12 ks vejce
15 g máslo
2-3 ks cuketa
1 ks šalotka
podle chuti
sůl
muškátový květ
čerstvá bazalka
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na frittatu použijeme mladé cukety, které omyjeme, odkrojíme konce a jednu z cuket nastrouháme na hrubém struhadle. Zbylé dvě nakrájíme na kolečka. Nastrouhanou cuketu prosolíme, necháme chvíli odležet a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu.

  2. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky, ve vege variantě ji vynecháme. Bazalku nasekáme nadrobno.

  3. Připravíme si pánev, kterou lze použít i do trouby, rozehřejeme v ní máslo (stačí kousek) a vsypeme slaninu, kterou necháme opéct a pustit tuk. Máslo přidáváme kvůli jemnosti. Přidáme cibuli s česnekem a orestujeme. Vejce rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a přidáme i špetku muškátového květu. Vmícháme strouhanou cuketu s bazalkou a vlijeme na pánev. Navrch položíme osušené plátky cukety, vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut, až nám povrch frittaty zatuhne a je zlatavý.

  4. Frittatu s cuketou vyjmeme z trouby, nakrájíme na porce a podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!