Frankfurtská polévka s párky a bramborem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
100 g máslo
2 ks cibule
4 ks jemné párky
1 kostka hovězí masox
2 lžíce mletá gulášová paprika
podle potřeby
olej
brambory
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak cibuli, tu však nasekáme nadrobno.

  2. Máslo si dáme do hrnce a rozpustíme, můžeme přidat i trochu oleje. Přidáme cibuli, kterou osmahneme, potom přidáme párky a znovu osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme hovězí masox a necháme vařit, mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a přidáme do polévky. Vaříme doměkka.

  3. Frankfurtskou polévku s párkem a brambory dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, popřípadě přidáme trochu drceného kmínu. Nakonec polévku zahustíme hladkou moukou s vodou a provaříme.

  4. Frankfurtskou polévku s párky a bramborem podáváme samotnou či s chlebem.

  5. Další recepty na frankfurtskou polévku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!