Francouzské masové kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g mleté maso
podle chuti
sůl
koření
na obalení
vejce
strouhanka
podle potřeby
listové těsto
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme podle sebe a z masa připravíme malé kuličky, rozválíme listové těsto, rozšleháme vejce a na talíř nasypeme strouhanku. Kuličky z mletého masa obalíme listovým těstem, poté namočíme v rozšlehaném vejci a vyválíme ve strouhance.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky dáme smažit. Počkáme, až kuličky budou hotové, poté je vyndáme z pánve a naskládáme na talíř do tvaru pyramidy. Kuličky posypeme solí, přidáme kečup a můžeme podávat.

  3. Francouzské masové kuličky můžeme podávat se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!