Francouzské krémové kostky s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
4 ks vejce
125 ml mléko
500 g smetana
0.5 kostky droždí
250 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
30 g škrobová moučka
500 g netučný tvaroh
50 g rostlinný tuk Stella Extra
750 g ovoce (maliny, jahody)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s 50 g cukru, uprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zamícháme teplým mlékem. Asi 10 minut necháme vzejít. Ke směsi přidáme zbylé mléko, tuk Stella Extra, 1 vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

  2. Hlubší plech vyložíme papírem na pečení, pokryjeme těstem, okraje vytáhneme a pod utěrkou necháme ještě asi 10 minut kynout.

  3. Tvaroh, smetanu,3 vejce, škrobovou moučku, 120 g cukru a citrónovou kůru rozmícháme na hladkou kaši. Omyté ovoce uložíme na těsto a překryjeme tvarohovou hmotou. Pečeme asi 40 – 45 minut.

  4. Hotový koláč necháme vychladnout a krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!