Francouzské krémové kostky s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 4 ks vejce 125 ml mléko 500 g smetana 0.5 kostky droždí 250 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 30 g škrobová moučka 500 g netučný tvaroh 50 g rostlinný tuk Stella Extra 750 g ovoce (maliny, jahody)
Postup Francouzské krémové kostky s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s 50 g cukru, uprostřed vyhloubíme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zamícháme teplým mlékem. Asi 10 minut necháme vzejít. Ke směsi přidáme zbylé mléko, tuk Stella Extra, 1 vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Hlubší plech vyložíme papírem na pečení, pokryjeme těstem, okraje vytáhneme a pod utěrkou necháme ještě asi 10 minut kynout.
Tvaroh, smetanu,3 vejce, škrobovou moučku, 120 g cukru a citrónovou kůru rozmícháme na hladkou kaši. Omyté ovoce uložíme na těsto a překryjeme tvarohovou hmotou. Pečeme asi 40 – 45 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout a krájíme na kostky.