Francouzské karbanátky s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks vejce
1 ks cibule
1 plátek chleba
250 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
petrželka
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chléb rozdrobíme a namočíme předem do vody.

  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Do mísy dáme mleté vepřové maso, rozklepneme 1 vajíčko, přidáme chléb, osmahnutou cibuli, sůl, pepř, česnek, majoránku a vše promícháme.

  3. Na plech nebo zapékací mísu dáme placičky z uhnětené masové směsi a uprostřed uděláme prohlubeň. Do té rozklepneme vždy jedno vejce, které ještě navrch trochu osolíme a opepříme. Na vylepšení můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželku.

  4. Francouzské karbanátky s vejcem dáme zapéct do vyhřáté trouby ideálně na 200°C po dobu 25 minut. Kdo nemá rád tekutý žloutek, tak peče o chvilku déle.

  5. Francouzské karbanátky s vejcem podáváme s libovolnou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!