Francouzské karbanátky s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 ks vejce 1 ks cibule 1 plátek chleba 250 g mleté vepřové maso podle chuti sůl petrželka majoránka mletý černý pepř podle potřeby sádlo
Postup Francouzské karbanátky s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chléb rozdrobíme a namočíme předem do vody.
Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Do mísy dáme mleté vepřové maso, rozklepneme 1 vajíčko, přidáme chléb, osmahnutou cibuli, sůl, pepř, česnek, majoránku a vše promícháme.
Na plech nebo zapékací mísu dáme placičky z uhnětené masové směsi a uprostřed uděláme prohlubeň. Do té rozklepneme vždy jedno vejce, které ještě navrch trochu osolíme a opepříme. Na vylepšení můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželku.
Francouzské karbanátky s vejcem dáme zapéct do vyhřáté trouby ideálně na 200°C po dobu 25 minut. Kdo nemá rád tekutý žloutek, tak peče o chvilku déle.
Francouzské karbanátky s vejcem podáváme s libovolnou bramborovou přílohou.