Francouzské hovězí na houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g slanina
2 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 ks celer
1 ks mrkev
16 ks šalotka
250 g žampiony
1 ks bobkový list
750 ml červené víno
6 lžic hladká mouka
1 kg hovězí zadní
Postup Francouzské hovězí na houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nasekáme. Osmažíme slaninu s mrkví, celerem a cibulí, přisypeme česnek.
Mezitím mouku promícháme s pepřem, obalíme v ní kousky masa. Maso opečeme na oleji, zalijeme vínem a přidáme osmaženou zeleninu, bylinky a sůl. Francouzské hovězí na houbách vaříme na mírném ohni napůl odkryté asi 2 hodiny.
Pak postříkáme olejem celé malé žampiony na plechu, osolíme a pečeme asi 30 minut na 180 °C. Upečené žampiony přidáme k masu.
Francouzské hovězí na houbách ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.