Francouzské brambory s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
máslo
1 kg brambory
100 g eidam
250 g vařené uzené maso
1 plechovka sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Hrášek scedíme. Eidam nastrouháme.

  2. Pekáč nebo remosku vymastíme a celé dno vyložíme plátky brambor. Osolíme, opepříme, posypeme kostičkami uzeného, hrstí hrášku a přidáme pár lupínků másla.

  3. Vrstvení zopakujeme a vše zakončíme vrstvou brambor, kterou polijeme rozkvedlanými vejci a posypeme strouhaným sýrem.

  4. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C asi 45 minut nebo dokud vrchní vrstva nezčervená.

  5. Zlatavé francouzské brambory podáváme teplé a s kyselou okurkou, případně tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!