Francouzské brambory mé maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
100 g eidam
2 lžíce plnotučná hořčice
5 lžic sterilovaná kukuřice
3 ks kyselé okurky
300 g salám junior
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladit, oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, salám a kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Salám kupuji junior bez éček. Doma mi nic jiného nechtějí jíst.

  2. Nakrájené suroviny smícháme, přidáme kukuřici, podle chuti sůl, pepř, majoránku a trošku plnotučné hořčice. Ochutnáme a případně dochutíme.

  3. Směs dáme do zapékací mísy trochu vymazané olivovým nebo slunečnicovým olejem, vlijeme rozšlehané vejce s kapkou oleje a navrch nasypeme strouhaný sýr. Sýr vybereme podle chuti, který máme rádi.

  4. Francouzské brambory pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  5. Francouzské brambory mé maminky ihned podáváme jako chutný hlavní chod.

  6. Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!