Francouzská kuřecí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - majoránka
1 ks cibule
2 ks cuketa
180 g nudle
- - pepř mletý
1 l vývar drůbeží
- - olej olivový
1 ks paprika červená
1 ks paprika zelená
300 ml protlak rajčatový
450 g prsa kuřecí

Postup přípravy receptu

  1. Ve velikém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek a mícháme ještě tak jednu minutu. Přidáme červenou a zelenou papriku, zakryjeme a za občasného míchání dusíme tak 5 minut. Pak přidáme cukety a majoránku a dále několik minut dusíme, až cukety změknou. Přilijeme rajský protlak a drůbeží vývar a přivedeme k varu. Přidáme těstoviny (tagliatelle) a nakrájené kuře, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a troškou pepře a podáváme se slanými sýrovými tyčinkami nebo a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!