Francouzská kostka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrneček olej
6 ks vejce
1 lžíce kakao
1 ks prášek do pečiva
6 lžic cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
krém
2 lžíce kakao
7 dl voda
7 ks bílek
1 dl cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
4 lžíce cukr krystal
3 lžíce strouhaná čokoláda
2 balíčky šlehačka v prášku
3 dl horké mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto vyšleháme piškotové těsto. Rovnoměrně je rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C dozlatova.

  2. Vodu svaříme s cukrem a pudinkem. Ušleháme sníh ze 7 bílků do něj vlijeme horký uvařený krém. Krém rozdělíme 2 půlky. Do jedné dáme 2 lžíce kakaa.

  3. Vychladlý korpus pokapeme rumem a natřeme napřed světlým krémem a pak tmavým krémem. Po vychladnutí dáme na francouzskou kostku karamelovou šlehačku.

  4. Karamelovou šlehačku připravíme takto: Z cukru uděláme karamel, který zalijeme horkým mlékem. Po vychladnutí vsypeme šlehačky v prášku a vyšleháme.

  5. Francouzskou kostku zdobíme strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!