Francouzská cibulová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
3 ks cibule
chléb
1 sklenka bílé víno
strouhaný sýr
hovězí vývar
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. V kastrůlku roztavíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Pak přidáme hovězí vývar, víno a pepř. Polévku chvíli povaříme. Podle potřeby zahustíme moukou a osolíme.

  3. Mezitím si chléb nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu osmahneme.

  4. Hotovou francouzskou polévku rozdělíme do misek, přidáme osmažený chléb a za horka ji posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!