Focaccia z concordských hroznů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 g sůl 1 lžíce med 1 lžíce cukr krupice 300 g polohrubá mouka 2 lžíce hnědý cukr 8 g instantní droždí 2-3 lžíce extra panenský olivový olej 150 g špaldová mouka 255 g červené hroznové víno 386 g tekutý kvásek
Postup Focaccia z concordských hroznů recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, instantní kvasnice, med, sůl a tekutý kvásek. Těsto vypracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout.
Vezmeme si formu, ve které focacciu upečeme. Nejlepší je forma dortová (průměr 22 cm, výška 7 cm). Formu vymažeme olivovým olejem. Těsto vyndáme na pomoučněný vál a uděláme z něj placku větší než je průměr formy. Placku vezmeme a umístíme do formy. Okraje těsta přesahují okraj formy.
Vezmeme 2/3 stanovené dávky vyzrálých červených hroznů a jemně je zatlačíme do placky. Vezmeme okraje, které přesahují okraj formy a spojíme je k sobě. Spojené okraje teď tvoří jeden vrchol a ten zatlačíme do těsta. Pěkně povrch placky znovu umačkáme do roviny. Vezmeme zbytek hroznů a lehce je zatlačíme do placky. Povrch placky polijeme asi 2 lžícemi olivového oleje a posypeme hnědým a bílým cukrem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Focacciu necháme ještě 30 minut nakynout, dokud nedosáhne vrcholu formy.
Focacciu z concordských hroznů pečeme 20 - 25 minut dozlatova.