Focaccia z concordských hroznů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 g sůl
1 lžíce med
1 lžíce cukr krupice
300 g polohrubá mouka
2 lžíce hnědý cukr
8 g instantní droždí
2-3 lžíce extra panenský olivový olej
150 g špaldová mouka
255 g červené hroznové víno
386 g tekutý kvásek

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, instantní kvasnice, med, sůl a tekutý kvásek. Těsto vypracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout.

  2. Vezmeme si formu, ve které focacciu upečeme. Nejlepší je forma dortová (průměr 22 cm, výška 7 cm). Formu vymažeme olivovým olejem. Těsto vyndáme na pomoučněný vál a uděláme z něj placku větší než je průměr formy. Placku vezmeme a umístíme do formy. Okraje těsta přesahují okraj formy.

  3. Vezmeme 2/3 stanovené dávky vyzrálých červených hroznů a jemně je zatlačíme do placky. Vezmeme okraje, které přesahují okraj formy a spojíme je k sobě. Spojené okraje teď tvoří jeden vrchol a ten zatlačíme do těsta. Pěkně povrch placky znovu umačkáme do roviny. Vezmeme zbytek hroznů a lehce je zatlačíme do placky. Povrch placky polijeme asi 2 lžícemi olivového oleje a posypeme hnědým a bílým cukrem.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Focacciu necháme ještě 30 minut nakynout, dokud nedosáhne vrcholu formy.

  5. Focacciu z concordských hroznů pečeme 20 - 25 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!