Flambovaný ananas s medem a pomerančem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 g máslo 2 lžíce rum 1 ks pomeranč 1 ks ananas 2-3 lžíce med 20 dkg lískové ořechy
Postup Flambovaný ananas s medem a pomerančem recept
Postup přípravy receptu
-
Ananas očistíme, nakrájíme na kolečka a vybereme střed. Potom z důkladně omytého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ořechy nasekáme.
Na pánvi rozehřejeme trochu másla. Přidáme ananasová kolečka a opečeme je z obou stran. Do pánve vlijeme šťávu a necháme krátce povařit. Pak přidáme rum a necháme ohřát. Rum zapálíme, plamen necháme několik vteřin hořet a sfoukneme. Pak přidáme med a vše necháme vařit 2 - 3 minuty. Vmícháme ořechy a odstavíme.
Na talíř rozdělíme kolečka ananasu, přelijeme omáčkou s ořechy. Podle chuti můžeme flambovaný ananas s medem a pomerančem ozdobit mandlovými lupínky.