Flambovaný ananas s medem a pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g máslo
2 lžíce rum
1 ks pomeranč
1 ks ananas
2-3 lžíce med
20 dkg lískové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Ananas očistíme, nakrájíme na kolečka a vybereme střed. Potom z důkladně omytého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ořechy nasekáme.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu másla. Přidáme ananasová kolečka a opečeme je z obou stran. Do pánve vlijeme šťávu a necháme krátce povařit. Pak přidáme rum a necháme ohřát. Rum zapálíme, plamen necháme několik vteřin hořet a sfoukneme. Pak přidáme med a vše necháme vařit 2 - 3 minuty. Vmícháme ořechy a odstavíme.

  3. Na talíř rozdělíme kolečka ananasu, přelijeme omáčkou s ořechy. Podle chuti můžeme flambovaný ananas s medem a pomerančem ozdobit mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!