Fish and Chips recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
500 g treska
podle chuti
sůl
těstíčko
1 ks vejce
250 ml pivo
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší hranolky. Rozmrazenou tresku rozporcujeme na kousky a mírně osolíme.

  2. Oddělíme žloutek od bílku a bílek vyšleháme na sníh. Připravíme si těstíčko z mouky, žloutku, piva, soli a našlehaného bílku. Kousky ryby dobře obalíme v připraveném těstíčku.

  3. Obalenou rybu smažíme ve fritéze či na pánvi. Bramborové hranolky dáme usmažit dozlatova do fritézy rozehřáté na 180 °C.

  4. Fish and Chips podáváme s majonézou a například se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!