Filé pečené se smetanou a hořčicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
2 lžíce hořčice
1 lžička citronová šťáva
0 l sladká smetana
1 lžíce petrželová nať
600 g rybí filé
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na plátky a rozložíme do vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly. Navrch je osolíme, opepříme a poklademe máslem.

  2. Do smetany zašleháme hořčici (lépe chuťově výraznější), přidáme lžíci sekané petrželky, citronovou šťávu, zamícháme a lžící naléváme na filé.

  3. Rybí filé pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!