Fettuccine al pomodoro recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g máslo 50 g parmazán 300 g fettuccine 5 kapek olivový olej 10 g čerstvá bazalka 4 ks sušená rajčata 1 ks červená cibule 200 g konzervovaná rajčata
Postup Fettuccine al pomodoro
Postup přípravy receptu
-
Polovinu červené cibule nasekáme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme najemno a posekáme také čerstvou bazalku. Konzervovaná nebo čerstvá loupaná rajčata nakrájíme na kousky. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Do vroucí vody dáme vařit fettuccine
Na pánvi si rozpustíme máslo, kapku oleje a zpěníme cibuli. Dále přidáme konzervovaná nebo čerstvá loupaná rajčata. Smícháme a přidáme nasekaná sušená rajčata. Uvařené těstoviny scedíme a smícháme je s omáčkou v pánvi. Pokrm na talíři zasypeme parmazánem a bazalkou
Fettuccine al pomodoro podáváme jako lehký a chutný hlavní chod.