Ferrero rocher s nutelou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
200 g čokoláda
těsto
4 ks tatranka
5 lžic nutella
podle potřeby
400 g lískové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Do misky najemno nastrouháme oříškové nebo čokoládové tatranky. Záleží na chuti. Přidáme mírně rozehřátou nutellu a 60 g najemno nasekaných lískových oříšků. Pokud bude směs řídká, můžeme přidat ještě další oříšky. Těsto dáme vychladit asi na 60 - 90 minut. Kuličky se budou lépe tvořit.

  2. Odpočinuté a vychlazené těsto vyjmeme z lednice a tvoříme kuličky. Ty děláme co nejrychleji. Teplé těsto se pak lepí. Kuličky obalíme v sekaných oříšcích.

  3. Kuličky Ferrero rocher s nutelou dáme opět vychladit do lednice. Pro mlsnější jazýčky můžeme roztopit čokoládu a kuličky v ní obalit.

  4. Z tohoto množství je zhruba 25 kuliček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!