Fenyklový salát s pomerančovou šťávou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks salát hlávkový
2 lžíce olivový olej
bílý pepř
2 lžíce bílý jogurt
1 ks červená cibule
2 ks hlíza sladkého fenyklu
2 ks pomeranč - vymačkaná šťáva
podle chuti
sůl
fenyklové listy

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný fenykl podélně rozpůlíme nařežeme na tenké proužky. Stejně nakrájíme opraný a osušený salát.

  2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Promícháme. Zálivku připravíme prošleháním oleje, pomerančové šťávy, jogurtu, nakrájených fenyklových listů, soli a pepře.

  3. Zálivkou přelijeme salát a promícháme. Před podáváním dáme fenyklový salát s pomerančovou šťávou alespoň na 1/2 hodiny do chladničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!