Fazolový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g fazole
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
majoránka
tuk
škvarky
mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Fazole použijeme mražené nebo předem namočené.

  2. Na tuku opražíme cibuli s česnekem a mletým kmínem. Přidáme lžičku papriky a krátce orestujeme. Přidáme lžíci mouky a opět osmahneme. Pak základ krému podlijeme vroucí vodou nebo vývarem. Přidáme fazole, sůl a necháme vše rozvařit. Když jsou fazole měkké, základ polévky rozmixujeme. Fazolový krém propasírujeme přes síto do nového hrnce.

  3. Fazolový krém dáme opět ohřát a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  4. Fazolový krém rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Milovníci masa si můžou přidat škvarky zbavené tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!