Fazolovo-bramborová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžíce sůl
1 kg brambory
1 lžíce majoránka
5 l voda
1 kostka masox
100 g ztužený tuk
100 g polohrubá mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 balíček velké červené fazole
Postup Fazolovo-bramborová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole dáme do hrnce, zalijeme velkým množstvím vody a necháme 1 den odmočit.
Na druhý den dáme fazole vařit v té vodě, ve které jsme je nechávali odmočit.
Osolíme, přidáme 1 kostku masoxu a vaříme doměkka.
Brambory si omyjeme, oškrábeme a nakrajíme na kostky.
Po 45-ti minutách přidáme k vařeným fazolím brambory a vaříme doměkka.
Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme mouku a vytvoříme zásmažku.
K hotové zásmažce přidáme mletou sladkou papriku a zamícháme.
Dáme vychladit.
Vychlazenou zásmažku přidáme do fazolí, zahustíme a necháme krátce provařit. Fazolovo-bramborovou polévku osolíme podle své chuti.
Těsně před koncem vaření přidáme drcenou majoránku, chvíli povaříme a můžeme podávat.