Fazolové lusky v omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks rajče
1-2 lžíce hladká mouka
zakysaná smetana
2-3 ks cibulka
fazolové lusky
podle chuti
česnek
sůl
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Fazolové lusky nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a utřeme. Česnek ale také můžeme vynechat.

  2. Na másle zpěníme cibuli. Přidáme fazolové lusky a necháme je osmahnout. Pak přidáme rajčata (šťávu s jadérky nemusíme) a česnek. Směs osolíme a okořeníme tymiánem podle chuti.

  3. Fazolky dusíme, dokud změknou. Pak je zahustíme kysanou smetanou s trochou mouky. Místo smetany můžeme použít i jogurt.

  4. Vhodnou přílohou jsou noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!