Fazolová zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 svazečku petrželka
2 ks cibule
150 ml smetana
0.5 lžíce kmín
300 g mrkev
4 lžíce olivový olej
500 g bílé zelí
40 g sušená rajčata
1 ks větší brambory
0.5 l zeleninový vývar (i z bujónu)
1 konzerva bílé fazole (240g)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na tenká kolečka, rajčata na kousky. Fazole dáme odkapat na síto, oloupaný syrový brambor nastrouháme najemno.

  2. Na rozehřátý olej dáme zesklovatět cibuli s kmínem, přidáme mrkev a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, šlehačkou a přivedeme k varu.

  3. Přidáme oloupaný a nastrouhaný brambor a na středně silném plameni 15 minut vaříme. Bílé zelí očistíme, odstraníme košťál a nakrájíme na asi 4 cm velké kousky. Pak zelí, fazole a rajčata dáme do polévky a vaříme dalších 10 - 15 minut.

  4. Osolíme a opepříme podle chuti, před podáním přidáme sekanou petrželku.

  5. Fazolovou zelňačku podáváme s houskou nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!