Fazolky se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce máslo
1 lžička ocet
1 ks cibule
1 kostka masox
2 lžíce hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
500 g čerstvé fazolové lusky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé fazolky očistíme a překrájíme. Mražené fazolky propláchneme vodou a necháme okapat. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme mouku, zamícháme a přilijeme 500 ml vody, přidáme masox a přivedeme vše k varu. Přidáme fazolky a uvaříme je doměkka.

  3. Do smetany vmícháme po lžičkách horký vývar, aby se nesrazila, a pak ji pomalu vmícháváme k fazolkám. Fazolky se smetanou dochutíme cukrem, octem a podle potřeby osolíme.

  4. Fazolky se smetanou podáváme s vařenými brambory. Můžeme přidat i vařené nebo pečené hovězí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!