Falešné koroptve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce vepřové sádlo
4 plátky zadní hovězí maso
2 lžíce estragonová hořčice
podle potřeby
olej
vývar
máslo
hladká mouka
podle chuti
sůl
pepř
omáčka
1 ks hřebíček
1 kulička jalovec
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
3 kuličky černý pepř
250 ml hovězí vývar
1 lžíce suché bílé víno
1 ks střední cibule
1 ks menší mrkev
1 ks kořenová petržel
náplň
4 ks kyselá okurka
120 g uzené maso
80 g anglická slanina vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Pokud již tak není, nakrájíme kýtu na tenké řízečky velké asi jako dlaň a mírně naklepeme. Potřeme trochou oleje a hořčice (nejlepší je estragonová) a dáme na chvilku proležet.

  2. Zatím si nakrájíme na nudličky kousek slaniny, kyselé okurky a uzené. Vyndáme řízečky a nakrájené nudličky na ně rozdělíme. Osolíme, opepříme a zavineme nití jako španělské ptáčky.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm ze všech stran prudce opečeme a koroptve vyndáme. Na vypečeném základě v pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme osmahnout zeleninu a zbylé koření, pak přendáme do pekáčku, narovnáme na základ omáčky koroptve a necháme dopéci v troubě na cca 180 - 200 °C asi 40 minut.

  4. Upečené koroptve opět vyndáme, do výpeku přidáme víno, zbytek hořčice, promícháme a dáme ještě na chvilku do trouby, aby to přešlo varem. Mezitím si z másla a mouky připravíme jíšku v kastrolu, na tu vyklopíme základ omáčky z pekáčku, doředíme vývarem, necháme projít varem a rozmixujeme (Původní recept obsahuje pasírování přes síto, ale na to nemám nervy.). Do provařující se omáčky vložíme ptáčky, vše prohřejeme a podáváme.

  5. U nás máme falešné koroptve rádi s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!