Falešná uzená polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 lžíce rýže
1 kostka slepičí bujon
1 hrnek polévková zelenina
podle chuti
sůl
vegeta
5-10 dkg uzená slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Pokud nepoužijeme mraženou zeleninu, zeleninu vybranou podle chuti očistíme a nakrájíme na kousky. Zelenou nať nasekáme nadrobno.

  2. Na másle osmahneme slaninu, přidáme nakrájenou polévkovou zeleninu (případně mraženou) a také krátce osmahneme. Přisypeme propláchnutou rýži. Zalijeme litrem teplé vody a přidáme kostku kuřecího bujonu. Vaříme zvolna do změknutí zeleniny.

  3. Podle chuti falešnou uzenou polévku dosolíme, okořeníme pepřem či vegetou. Přidáme nasekanou zelenou nať podle chuti. Pokud máme v mrazáku třeba schované kousky vařeného uzeného, přidáme je. Manžel miluje polévky, ale chce v nich mít vždy nějaké maso nebo knedlíčky.

  4. Falešnou uzenou polévku ihned po uvaření podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!