Estragonový losos s citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks citron
4 plátky losos
olivový olej
mletý černý pepř
0.5 hrstě čerstvý estragon

Postup přípravy receptu

  1. Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme. Pak citron poválíme po stole, přičemž na něj dlaní tlačíme, abychom uvolnili citronová "vlákna". Pak citron nad miskou překrojíme a vymačkáme z něj veškerou šťávu.

  2. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Estragon opereme a taktéž nasekáme. Do misky s citronovou šťávou přidáme česnek, kůru, estragon a vše promícháme. Přidáme asi 2 lžíce oleje.

  3. Rybí filé osolíme a opepříme. V marinádě obalíme z obou stran rybí filé a do masa ji prsty jemně vetřeme. Filé vložíme do misky, přelijeme zbylou marinádou a necháme asi 10 minut marinovat. Rybímu masu tato doba bude stačit.

  4. Pak filé položíme na vymaštěný plech a pečeme při nejvyšší teplotě v rozehřáté troubě. Maso můžeme také grilovat.

  5. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je kaše nebo jen lehký salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!