Estragonové kuře se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
500 g brambory
2 ks kuře
200 g žampiony
mletý bílý pepř
100 g anglická slanina
450 ml slepičí vývar
200 ml bílé suché víno
2 snítky čerstvý estragon

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 až 2 cm. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na nudličky.

  2. Kuřata omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu potřeme solí a pepřem. Estragon omyjeme, osušíme a po 1/2 snítkách vložíme do kuřat.

  3. Troubu předehřejeme na 180°C a kuřata opékáme na másle ze všech stran dozlatova. Přidáme brambory, žampiony a slaninu, podlijeme 200 ml vývaru a bílým vínem a pečeme přibližně 45 minut. Občas podléváme zbývajícím vývarem.

  4. Ze zbylého estragonu otrháme lístky a kuře jimi posypeme.

  5. Upečené estragonové kuře se žampiony servírujeme horké s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!