Eintopf z luštěnin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic máslo
1 špetka prášek do pečiva
2 porce fazole
2 porce čočka
4 lžíce hladká mouka
200 g polévková zelenina
250 g sladkokyselé zelí
podle chuti
sůl
smetana
mletý černý pepř
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vřící vodě se špetkou prášku do pečiva. Z každé luštěniny budeme potřebovat 2 naběračky.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, přidáme nakrájenou zeleninu. Všechno krátce opečeme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme zelí a povaříme, až když tuk vystoupí na povrch. Do polévky eintopf vsypeme uvařenou čočku a fazoli, osolíme, okořeníme černým pepřem a polévkovým kořením. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.

  3. Eintopf z luštěnin podáváme jako polévku, ale s chlebem klidně i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!