Eintopf z luštěnin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic máslo 1 špetka prášek do pečiva 2 porce fazole 2 porce čočka 4 lžíce hladká mouka 200 g polévková zelenina 250 g sladkokyselé zelí podle chuti sůl smetana mletý černý pepř polévkové koření
Postup Eintopf z luštěnin recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vřící vodě se špetkou prášku do pečiva. Z každé luštěniny budeme potřebovat 2 naběračky.
Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, přidáme nakrájenou zeleninu. Všechno krátce opečeme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme zelí a povaříme, až když tuk vystoupí na povrch. Do polévky eintopf vsypeme uvařenou čočku a fazoli, osolíme, okořeníme černým pepřem a polévkovým kořením. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.
Eintopf z luštěnin podáváme jako polévku, ale s chlebem klidně i jako hlavní chod.