Dýňový chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 2 lžičky sůl 70 ml voda 270 g hladká mouka 3 lžičky sušené droždí 280 g celozrnná pšeničná mouka 200 g celozrnná žitná mouka 200 ml kefírové mléko 230 g jemně strouhaná dýně podle chuti kmín dýňová semínka
Postup Dýňový chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby nalijeme kefírové mléko, přidáme sůl, kmín, cukr, mouku, droždí a dýni a vložíme nádobu do domácí pekárny.
Na pečení zvolíme program Klasik, velikost 2, stupeň propečení střední. Při hnětení doléváme vodu podle hustoty těsta. Po zaznění signálu sypeme dýňová semínka.
Dýňový chléb nakrájíme a podáváme podle libosti. Zdravá varianta pečiva z domácí pekárny.