Dýňový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
2 lžičky sůl
70 ml voda
270 g hladká mouka
3 lžičky sušené droždí
280 g celozrnná pšeničná mouka
200 g celozrnná žitná mouka
200 ml kefírové mléko
230 g jemně strouhaná dýně
podle chuti
kmín
dýňová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby nalijeme kefírové mléko, přidáme sůl, kmín, cukr, mouku, droždí a dýni a vložíme nádobu do domácí pekárny.

  2. Na pečení zvolíme program Klasik, velikost 2, stupeň propečení střední. Při hnětení doléváme vodu podle hustoty těsta. Po zaznění signálu sypeme dýňová semínka.

  3. Dýňový chléb nakrájíme a podáváme podle libosti. Zdravá varianta pečiva z domácí pekárny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!